Investicije / NEKRETNINE

Tuzla: Prva faza izgradnje gradskog stadiona Tušanj počinje 01. jula – Vrijednost investicije oko 4,1 mil KM

23.06.2009. 16:24 / Izvor: Tuzlanski list

Općina Tuzla je 22. juna 2009. godine potpisala ugovor sa građevinskom firmom Tehnograd Inženjering o izvođenju radova na prvoj fazi izgradnje gradskog stadiona Tušanj. Ova faza podrazumijeva izgradnju sjeverne tribine, a radovi će početi 01. jula ove godine. Općina Tuzla je 2007. godine donijela odluku o izgradnji novog stadiona, a Direkcija za izgradnju je 2008. godine izradila glavni projekat sjeverne tribine, kao prve faze ukupnog projekta "novog Tušnja".

S obzirom da projekat izgradnje sjeverne tribine premašuje vrijednost od 2 miliona KM, prema Zakonu o javnim nabavkama Općina je bila dužna raspisati međunarodni javni tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova. Izabrana je firma Tehnograd Inženjering koja se, jučer potpisanim ugovorom, obavezala da će sjevernu tribinu završiti za 11 mjeseci i 20 dana.

U ime Općine Tuzla, kao finansijera prve faze projekta, ugovor je potpisao načelnik Jasmin Imamović. "Evo nakon višegodišnjih imovinsko pravnih i finansijskih problema definitivno mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da ćemo za manje od godinu dana imati novu tribinu. Sada idemo ka planiranju i procedurama za gradnju sljedećih faza. Pozivam i više nivoe vlasti, posebno Tuzlanski kanton da za narednu godinu predvide sredstva kako bi zajedničkim snagama implementirali ovaj projekat" kazao je Imamović.

Kako je rečeno, odmah nakon potpisivanja ugovora firma Tehnograd Inženjering d.o.o. će početi sa pripremnim aktivnostima kako bi radovi krenuli blagovremeno. Potpisivanju ugovora prisustvovali su Mirsad Đonlagić, predsjednik Sportskog saveza Tuzla, kao i Zijad Lugavić, direktor JU Gradski stadion Tušanj. "Ovaj projekat predstavlja višestruki značaj za građane Tuzle, ali i šire, a na nama je da damo svoj maksimalni doprinos kako tokom implementacije ovog projekta, tako i na efikasnom održavanju nakon izgradnje" kazao je Lugavić.

Vrijednost izgradnje prve faze gradskog stadiona iznosi oko 4,1 miliona KM. Kapacitet sjeverne tribine će biti oko 3.200 stolica, što će sa postojećom tribinom izgrađenom davne 1952. godine činiti preko 7000 sjedećih mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije