Tuzlansko naselje Sjenjak dobit će novi park sa pratećim sadržajima

20.05.2020. 08:08 / Izvor: tip.ba
Tuzlansko naselje Sjenjak dobit će novi park sa pratećim sadržajima

Planirano je i postavljanje opreme za vanjski šah, žardinjere sa dijelom za sjedenje u centralnom dijelu parka.

U skladu sa planiranim aktivnostima Grada Tuzle na izgradnji komunalne infrastrukture, u toku su radovi na uređenju parka u dijelu naselja Sjenjak, na osnovu projektno-tehničke dokumnetacije urađene od strane UO Zavod za urbanizam Tuzla.

Projektom je planirano uređenje zelenih površina – humuziranje, zasijavanje trave, sadnja visokog i srednjeg rastinja i cvjetnjaka, ukupne površine 6755 m2, izrada oivičenih popločanih pješačkih staza, ukupne površine 1023 m2, postavljanje urbanog mobilijara (klackalice, tobogani sa kulom, ljuljaške, vrtuljak, tunel, kao i sprave za street workout), 40 parkovskih klupa i 30 korpi za otpatke.

Planirano je i postavljanje opreme za vanjski šah, žardinjere sa dijelom za sjedenje u centralnom dijelu parka, kao i postavljanje javne rasvjete sa LED svjetiljkama. Ugovorena vrijednost radova je 175.500 KM.

Prema riječima gradonačelnika Tuzle Jasmin Imamovića, kada se govori o projektima komunalne infrastrukture u Tuzli, može izdvojiti i nekoliko značajnih koji se odnose na uređenje i izgradnju parkova.

"Ovaj park smo zamislili, a i po želji građana Sjenjaka, kao jedan mirni park,  gdje se sa malim djetetom može prošetati. Da može prošetati i starija osoba, a da ne strahuje da će je lopta udariti u glavu. Ovaj dio grada će dobiti jedan udobni mirni park sa osmišljenom hortikulturom i udobnim klupama. Bit će to jedan ukras i udobno mjesto kao elemenat kvaliteta života. Za one koji nemaju dvorište nego balkon, neka ovo bude njihovo dvorište", izjavio je gradonačelnim Imamović.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije