Tuzlu očekuju nove investicije u 2020. godini

31.12.2019. 09:57 / Izvor: Fena
Tuzlu očekuju nove investicije u 2020. godini

'Crystalico' će građena na zemljištu nekadašnje tvornice Livnice čelika Tuzla

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović na novogodišnjem prijemu za novinare posebno se osvrnuo na izazove koji stoje pred Tuzlom, a to je iznad svega migrantska kriza.

On smatra kako granice s BiH treba na adekvatan način zatvoriti.

"Centri za migrante ne mogu biti centralizirani u velikim urbanim sredinama. Međutim, neko baš takvu ideju gura u najveći naseljeni grad u BiH, u Tuzlu", kaže Imamović.

Osim migranstke krize, gradonačelnik Tuzle je govorio i o novim investicijama koje se tiču uglavnom izgradnje novih stambenih i poslovnih objekata, kao i razvijanja informatičkih i ekonomskih firmi. Posebnu pozornost posvetio je inovatoru Suadu Bešliću, koji se vratio iz Njemačke i na ovom području donio inovaciju kvalitetne proizvodnje vatrogasnih vozila.

"Investicija 'Crystalico' zvuči kao nevjerovatna, a urbanistička dozvola će, nadam se, biti izata 2020. godine", najavio je Imamović.

Podsjećanja radi, zgrada 'Crystalico' bit će građena na zemljištu nekadašnje tvornice Livnice čelika Tuzla u centru Tuzle.

"To je investicija od milijardu konvertibilnih maraka. Ovo će biti najveća privatna poslijeratna privatna investicija u BiH. To je ogromna investicija i nemoguće je da neće porasti broj poslovnih subjekata", smatra Imamović.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović naglasio je da se nema vremena obazirati se na globalna politička zastrašivanja te da će svoj rad posvetiti ekonomiji i investicijama koje sve više pristižu u Tuzlu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije