Tvornica peleta Woodland iz Drvara planira investicije od milijun KM

11.03.2014. 15:00 / Izvor: eKapija.ba
Tvornica peleta Woodland iz Drvara planira investicije od milijun KM

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Branko Ivković sa suradnicima posjetio je jedinu tvornicu za proizvodnju peleta Woodland d.o.o. u Drvaru.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Branko Ivković sa suradnicima posjetio je nedavno jedinu tvornicu za proizvodnju peleta Woodland d.o.o. u Drvaru.

Domaćini su predsjednika Ivkovića tijekom obilaska tvornice upoznali sa načinom rada u tvornici koja postoji od 2010. godine, u kojoj se s proizvodnjom krenulo 1. lipnja 2013. godine.

Tvornica u kojoj se proizvodnja odvija 24 sata kroz  tri smjene upošljava 35 djelatnika te proizvodi 25 tona peleta dnevno, kamion dnevne proizvodnje izvozi se 90% za Italiju, a ostatak u Sloveniju.

Prema riječima vlasnika poduzeća za ovu godinu se u tvornicu planira investirati milijun maraka. Ciljevi za budućnost su podići kapacitet proizvodnje na 3 tone po satu, te će ove sedmice u tvornicu pored postojeće dvije ugraditi i treću prešu za pripremu sirovine. 

Predsjednik Ivković izrazio je zadovoljstvo pozitivnim primjerom ulaganja u proizvodnju na području ove  županije. Pokretanje proizvodnje i nova zapošljavanja u potpunosti su podržana, nadajući se da neće biti jedini primjer u Hercegbosanskoj županiji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije