Investicije / PROJEKTI

Tvrtka Sport NET završila podopolagačke radove u Osnovnoj školi Lise

Tvrtka SPORT NET d.o.o. iz Širokog Brijega završila je podopolagačke radove u Osnovnoj školi "Lise" u Širokom Brijegu.

21.10.2013. 12:33 / Izvor: eKapija.ba

Tvrtka SPORT NET d.o.o. iz Širokog Brijega završila je podopolagačke radove u Osnovnoj školi „Lise“ u Širokom Brijegu. Pri tome su postavljene dvije vrste podova: u hodnicima, učionicama kao i uredima škole izliven je epoxy pod austrijskog proizvođača „Sto“ ukupne površine oko 3080 m2. Pod je izvrsnih karakteristika, otporan na habanje i prvenstvena namjena mu je postavljanje u javne objekte, škole, bolnice itd. Vizualno pod je izuzetno atraktivan. Toj atraktivnosti naročito je doprinjela zamisao projektanta da sjajnu sivu boju hodnika „presječe“ poljima sjajne žute i tamnozelene koja vode u učionice razredne nastave. Boja podova učionica je sjajna žuto bež čime se doprinosi ugodnoj atmosferi i još više „osvjetljava“ prostoriju. Pod je odličan za održavanje i uz redovitu njegu ima dugi vijek trajanja.

Kao kruna podopolagačkih radova u ovoj osnovnoj školi došlo je postavljanje vrhuskog sportskog poliuretanskog poda MONDOFLEX II debljine 7,5 mm. Ne treba napominjati koliko je proizvođač poda MONDO S.p.A Italija poznat u svijetu sporta i sportskih podloga. Dovoljno je napomenuti da je MONDO zvanični snabdijevač sportkim podovima, (i ostalom opremom) svih olimpjiski Igara, počev od Montreala 1976 pa sve do zadnjih u Londonu 2012. Svjetka prvensta u atletici odigravaju se na MONDO  atletskim stazama.

SPORT NET d.o.o. je ekskluzivni dobavljač sportkih podova i opreme MONDO  za teritoriju Bosne i Hercegovine.Sportski pod koji je ugrađen u dvoranu škole „ Lise“ predstavlja pod za multisportove; košarku, odbojku rukomet, tenis i dr. i kao takav čini perjanicu sportskih podova koje proizvodi MONDO. Pod se doprema u rolnama širine 2m i dužine 18 m i izuzetno se brzo postavlja. Svojim fizičkim karakteristikama; otpornošću na klizanje (slip resistance), absorpcijom udara (shock absorption) i vertikalnom deformacijom zadovoljava visoke standarde i testiranja po EN13036-4, EN14808 i EN 14809. Po svim karakteristikama spada u sami vrh podova i možemo se pohvaliti da je škola  ovim podom dobila visoki standard u nastavi tjelesnog odgoja a  što će se odraziti svakako na postizanje visoke kvalitete rada i učenika i nastavnika škole.

Ukupno postavljanje podova u školi izvršeno je unutar 30 dana. Tvrtka SPORTNET također oprema sportsku dvoranu svom potrebnom opremom za nastavu i odigravanje utakmica i u tjeku je još završno montiranje sportskih konstrukcija: glavnih zidnih koševa, stubova za odbojku, kao i opreme za gimnastiku- švedske ljestve i konstrukcije za penjanje, priopćili su iz ove kompanije. 

Ovom izuzetnom školom i njenim opremanjem, tvrtka SPORT NET d.o.o. postavlja visoke standarde u opremanju škola kako u Bosni i Hercegovini, tako i, možemo slobodno reći, u regiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije