Investicije / PROJEKTI

TZKS uskoro gradi prvi informativni centar za turiste u Sarajevu

08.01.2019. 10:46 / Izvor: Akta.ba

Turistička zajednica Kantona Sarajevo (TZKS) uskoro će početi izgradnju modernog informativnog centra za turiste, koji će biti smješten na Baščaršiji u ulici Ćurčiluk mali.

Turistički informativni centar, čiju gradnju u potpunosti finansira Turistička zajednica Kantona Sarajevo bit će izgrađen u blizini saobraćajnice koja graniči sa parcelom sa južne strane a pješački dio zone i ozelenjeni park je sa preostale tri strane objekta, najavljeno je iz TZKS.

Administrativne procedure su završene, a gradnja počinje po izdanju građevinske dozvole od Općine Stari Grad.

Informativni  centar u kojem će turisti imati priliku saznati sve što im je neophodno za ugodan boravak u Sarajevu, biće izgrađen na Baščaršiji - Općina Stari Grad u kojoj je prema dosadašnjim podacima Turističe zajednice Kantona Sarajevo zabilježen najveći protok turista.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo nakon gradnje modernog turističkog informativnog centra na Baščaršiji planira graditi i turističke informativne centre na Ilidži i Bjelašnici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije