U Aquatermu počela izgradnja zatvorenog bazena

30.05.2018. 13:04 / Izvor: Akta.ba

U predhodnom periodu je završen projekat izgradnje lifta, prečistača odpadnih voda, ugradnja toplotni pumpi, rekonstrukcija recepcije...

U Banjsko-rekreativnom centru Aquaterm u Olovu je počela izgradnja zatvorenog bazena uz novo proširenje i smještajnih kapaciteta čiji je završetak planiran u aprilu 2019. godine, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Kako smo već ranije pisali radi se o velikom bazenu, dimenzija 25x10 uz koji će biti izgrađeni i propratni sadržaji poput sauna, wellnessa...

Investicija je vrijedna 2,5 miliona maraka sa uključenim PDV-om.

Samir Zukić iz sektora prodaje Banjsko-rekreativnog centra Aquaterm pojasnio nam je kako je u prethodnom periodu završen projekat izgradnje lifta, prečistača odpadnih voda, ugradnja toplotni pumpi, rekonstrukcija recepcije, restorana i određenog broja soba.

Posao na izgradnji bazena je dobila firma Sela d.o.o. iz Sarajeva sa kojom je u martu potpisan ugovor.

Stručni nadzor povjeren je firmi Vizija d.o.o., te je i sa njom potpisan ugovor u aprilu ove godine u vrijednosti od 18.900 KM sa PDV-om.

Zukić kaže kako u 2019. godini planiraju raditi na povećanju smještajni kapaciteta za 16 novi soba. Vrijednost ove investicije je oko 400.000 KM.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije