U Banjoj Luci izgradnja 17 stanova za izbjegle, raseljene i povratnike

05.07.2014. 09:27 / Izvor: eKapija.ba
U Banjoj Luci izgradnja 17 stanova za izbjegle, raseljene i povratnike

Predstavnici Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i Grada Banja Luka potpisali su danas s korisnicima Projekta rekonstrukcije stambenog fonda (OPEC) ugovore o izgradnji 17 stambenih jedinica vrijednosti oko 385.000 KM.

Predstavnici Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i Grada Banja Luka potpisali su jučer s korisnicima Projekta rekonstrukcije stambenog fonda (OPEC) ugovore o izgradnji 17 stambenih jedinica vrijednosti oko 385.000 KM.

Tripartitni ugovori zaključeni su po sistemu "ključ u ruke“, a predviđeno je da stambene jedinice budu završene u roku od 90 dana.

Savjetnik ministra za izbjeglice i raseljena lica u Vladi RS-a Ivo Kamenjašević kazao je da će današnjim potpisanim ugovorima na području Banje Luke biti trajno stambeno zbrinuto 17 porodica iz socijalno najugroženijih kategorija, koje dolaze iz reda srpskog i hrvatskog naroda.

Niame, ukupna sredstva namijenjena za realizaciju ovog projekta općinama i gradovima u BiH iznose sedam miliona dolara i osigurana su kreditnim zaduženjem iz Fonda za međunarodni razvoj - OFID.

Za RS izdvojeno je 3,2 miliona dolara, kojim će se u 33 općine u Republici Srpskoj graditi stambene jedinice za izbjegla i raseljena lica i povratnike.

Srebrenko Drljača, jedan od korisnika ovog projekta, kaže da će njegovoj sedmočlanoj porodici mnogo značiti stambena jedinica koju će dobiti u Motikama, jer sada žive u jednosobnom stanu.

I Mijo Matijević je zahvalan za rješenje stambenog pitanja njegove porodice.

Banjalučki gradonačelnik Slobodan Gavranović kazao je da ima porodica kojima je potrebna ova pomoć i očekuje dalju realizaciju sličnih projekata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije