U Bihaću realizacija velikih infrastrukturnih projekata u svrhu modernizacije

22.01.2020. 10:13 / Izvor: Akta.ba
U Bihaću realizacija velikih infrastrukturnih projekata u svrhu modernizacije

Projekti će, prema riječima bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića, uveliko poboljšati cestovni saobraćaju u Bihaću.

Na području grada Bihaća ovoj godini Ceste F BiH trebale bi započeti realiziraciju niza infrastrukturnih projekata koje bi za cilj imale bolju prometnu povezanost grada sa ostatkom Kantona, odnosno modernizaciju saobraćajnica u gradu.

Projekti će, prema riječima bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića, uveliko poboljšati cestovni saobraćaju u Bihaću kao administrativnom centru Unsko-sanskog kantona, za šta su osigurana sredstva iz Budžeta F BiH i kreditnih linija.

"Realizirati će se treća traka na Ripačkom klancu, devijacija puta 5. Korpusa od tržnog centra Robot prema Jablanskoj ulici sa dva kružna toka i mi smo kao Grad Bihać osigurali sve potrebne dozvole za radove koji će početi na proljeće. Zatim imamo planirana 2,5 miliona KM za zaobilaznicu od benzinske Čavkunović prema Malom Lugu i tu imamo još neke nejasnoće za Željeznicama F BiH, ali će se i to rješiti. Tu je i kružni tok na Kamenici gdje smo imali određenih imovinsko-pravnih problema, a zaobilaznica Izačić-Kamenica sa 5 miliona KM je jedna od najznačajnijih za naš grad. Stvorili smo uslove da se i ova dionica pripremi za izgradnju kroz potrebne dozvole i eksproprijaciju zemljišta. Na kraju tu je i rekonstrukcija ulice dr. Irfana Ljubijankića od centra grada do mosta Klokot. Tu je predviđen i kružni tok na raskrsnici prema tržnim centrima Bingo i FIS", istakao je gradonačelnik Fazlić.

 
Ceste F BiH

Na području grada Bihaća ovoj godini Ceste F BiH trebale bi započeti realiziraciju niza infrastrukturnih projekata koje bi za cilj imale bolju prometnu povezanost grada sa ostatkom Kantona, odnosno modernizaciju saobraćajnica u gradu. Projekti će, prema riječima bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića, uveliko poboljšati cestovni saobraćaju u Bihaću kao administrativnom centru Unsko-sanskog kantona, za šta su osigurana sredstva iz Budžeta F BiH i kreditnih linija. “Realizirati će se treća traka na Ripačkom klancu, devijacija puta 5. Korpusa od tržnog centra Robot prema Jablanskoj ulici sa dva kružna toka i mi smo kao Grad Bihać osigurali sve potrebne dozvole za radove koji će početi na proljeće. Zatim imamo planirana 2,5 miliona KM za zaobilaznicu od benzinske Čavkunović prema Malom Lugu i tu imamo još neke nejasnoće za Željeznicama F BiH, ali će se i to rješiti. Tu je i kružni tok na Kamenici gdje smo imali određenih imovinsko-pravnih problema, a zaobilaznica Izačić-Kamenica sa 5 miliona KM je jedna od najznačajnijih za naš grad. Stvorili smo uslove da se i ova dionica pripremi za izgradnju kroz potrebne dozvole i eksproprijaciju zemljišta. Na kraju tu je i rekonstrukcija ulice dr. Irfana Ljubijankića od centra grada do mosta Klokot. Tu je predviđen i kružni tok na raskrsnici prema tržnim centrima Bingo i FIS” – istakao je gradonačelnik Fazlić.

Posted by GRAD BIHAĆ on Monday, January 20, 2020

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije