al

Investicije / PROJEKTI

U blizini Rimskog mosta na Ilidži gradi se stambeni objekat sa pet spratova

22.03.2019. 14:37 / Izvor: Akta.ba

Na području općine Ilidža izgradnja ne miruje. Ova općina će do kraja godine biti bogatija za još jedan stambeni objekat koji se gradi u neposrednoj blizini kampa Oaza i Rimskog mosta na rijeci Bosni.

Kako poslovni portal Akta.ba saznaje izvođač radova je firma New Direction d.o.o. Sarajevo sa arapskim kapitalom.

Riječ je o stambenom objektu koji će imati pet spratova, podzemnu garažu i parking ispred zgrade.

Elmir Omerčević, direktor firme Omal d.o.o iz Cazina, koja je glavni izvođač radova za Akta.ba je kazao da se trenutno na ovom objektu izvode grubi građevinski radovi i da je njihov završetak planiran za decembar 2019. godine. Nadzor nad izgradnjom vrši firma MDC d.o.o. Sarajevo.

"Ovaj objekat je spratnosti Po+P+5+Pk. Do sada su izgrađena dva sprata i uređuje se podzemna garaža koja se nalazi u sklopu objekta. Ako uslovi budu dozvoljavali useljenje je planirano do kraja godine", kaže Omerčević.

Omerčević je kazao da je ovdje riječ o klasičnoj gradnji koja se trenutno primjenjuje na skoro svim objektima u našem gradu te da je u pitanju srednji kvalitet gradnje.

Na pitanje o kolikoj je investiciji riječ nije mogao precizirati. Kada su novi projekti u pitanju rekao je da investitor na ovom području ima u planu i druge projekte ali da je o tome rano govoriti. 

I.M.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije