Investicije / PROJEKTI

U Bosanskom Petrovcu izgrađeno 47 posto planirane kanalizacione mreže

02.07.2014. 08:08 / Izvor: eKapija.ba

Jučer je u kabinetu načelnika općine Bosanski Petrovac, Zlatka Hujića, održan radni sastanak na kome se analiziralo trenutno stanje na projektu Izgradnje kanalizacione mreže u Bosanskom Petrovcu.

Sastanku su pored načelnika općine, prisustvovali šef nadzornog tima, Haris Jašarević, Zdenko Lalić vlasnik firme Montmontaža-plinovod, iz Zagreba, čija poslovna jedinica u Bosanskom Petrovcu, vodi cijeli posao, predsjednik Tima za implementaciju projekta Huse Jukić i zamjenik direktora firme Montmontaža iz Bosanskog Petrovca, Suad Kličić.

Na sastanku je analizirana dosadašnja količina i kvalitet izvedenih radova, a zaključak sastanka je da treba uvesti još jedan dodatni tim podizvođača radova, kako bi se poslovi mogli završiti u ovoj građevinskoj sezoni, što bi bilo prije zadatih rokova. Trenutno se pregovara sa dva moguća podizvođača, među kojima je i domaće komunalno preduzeće.

Trenutno se izvode završni radovi na kanalu Fekalni kolektor, a u prvobitno stanje su dovedeni kanali F1-6, ulica Dževar, F2-5 i F2-6. U industrijskoj zoni je započeto sa radovima na kanalu F1 u dužini 250 m, a traju i pripremni radovi na kanalu F4, koji nije u naseljenim zonama.

U toku su i pripreme za Centralni dio grada, ulica 25. novembar, u kojoj će se uporedo vršiti i rekonstrukcija vodovodne mreže.

Do sada je kompletno izgrađeno 47 % planirane kanalizacione mreže, a sa zapoečetim radovima pokriveno je preko 70 % planiranog posla.

Imajući ovo u vidu, završetak ovog projekta se očekuje u maju 2015. godine, a priključenje svih domaćinstava na kanalizacionu mrežu bi trebalo biti do kraja 2015. godine.

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije