U Bratuncu završen projekat vrijedan 9,2 miliona KM

22.06.2018. 08:26 / Izvor: SRNA
U Bratuncu završen projekat vrijedan 9,2 miliona KM

Ovaj projekat obuhvata 22 sistema za navodnjavanje 436 hektara maline.

Načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović rekao je da je puštanjem u rad sistema za navodnjavanje u ovoj opštini završen projekat vrijedan 9,2 miliona KM i istakao da je razvoju Bratunca najviše doprinio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Mlađenović je naglasio da je Vlada Srpske uložila više od 90 miliona KM u opštinu Bratunac.

"Imamo i 20 miliona KM već obezbijeđenih projekata posredstvom Vlade. U toku su javni pozivi, od kojih je završen poziv za rekonstrukcija puta Drinjača- Bratunac-Skelani, a danas je raspisan javni poziv za rješavanje problema riječnih korita", rekao je Mlađenović prilikom svečanog otvaranja sistema za navodnjavanje.

On je podsjetio da su u prethodnom periodu realizovani mnogi značajni projekti i zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je u tome bio glavni inicijator i najviše doprinio razvoju Bratunca.

Mlađenović je podsjetio da je da je njegov prijedlog da se radi 36 kilometara puta pored Drine, od Drinjače do Bratunca i Skelana, odmah prihvatio Dodik, koji je tada bio premijer.

"To je bila najveća investicija na ovom području u istoriji. To je u životu ostavilo sva sela koja se nalaze na tom potezu", naglasio je Mlađenović.

On je naglasio da je zahvaljujući dogovoru Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića realizovan i projekat izgradnje mosta, koji je prije toga 10 godina "tapkao u mjestu".

Mlađenović je izrazio nadu da će biti pronađen način da se uradi tunel preko Pecke i brzi put, da bi Bratunac i susjedne opštine bile jedne od najrazvijenijih.

Dodik, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić i Mlađenović danas su pustili u rad sistem za navodnjavanje na području opštine Bratunac.

Ovaj projekat obuhvata 22 sistema za navodnjavanje 436 hektara maline.

Izgrađeno je 16 bunara, šest vodozahvata, šest sabirnih komora, 22 rezervoara za vodu, 102 kilometra cjevovoda i 44 pumpe. Projekat je vrijedan 9,2 miliona KM. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije