Investicije / PROJEKTI

U Bužimu potpisani ugovori za osam lokalnih putnih pravaca

12.07.2020. 10:53 / Izvor: Akta.ba

U prostorijama Centra za kulturu, sport i informisanje u Bužimu, potpisano je još osam ugovora za izgradnju i rekonstrukciju nekategorisanih  putnih pravaca uz prisustvo predstavnika građevinskih odbora i izvođača radova.

Ugovore su potpisali općinski načelnik Mersudin Nanić i izvođač radova direktor firme "Kov Grad" d.o.o Bužim, Safet Kovačević.

I ovi projekti rekonstrukcije i izgradnje putnih pravaca koji će se raditi na području Općine Bužim kandidirani su od strane građana i finansiraju se zajedničkim sredsvima općine Bužim i sredstvima građana u jednakim iznosima.

Ove godine građani su kandidirali 42  lokalna putna pravca, a radovi su već počeli i ovih dana se očekuje završetak prvih metara asfaltnog puta na dva putna pravca.

 

 

Ugovori su potpisani za slijedeće lokale putne pravce i ulice:

– MZ Elkasova Rijeka- NP Elkasovići-Drage-Jusića korita

– MZ Brigovi – NP Međugorje

– MZ Bužim- ul. Safvet bega Bašagića

– MZ Mrazovac – NP Šekića dolovi-Pašića majdan

– MZ Mrazovac- NP Burzići-Ćorića glavica-Džambići

– MZ Mrazovac- NP Pašići- Šabića brdo

– MZ Konjodor- NP Pajalići kod škole

– MZ  Lubarda Eminići-Abdići – Čaglica

Vrijednost potpisanih ugovora iznosi  577.099,00 KM.

"I pored opstrukcija kod provođenja ovih projekata koje smo imali tokom ove godine i širenja raznih dezinformacija, konačno možemo reći da će svi putni pravci koji su kandidirani biti i završeni u ovoj godini. Ono što sam stalno govorio na sastancima sa građevinskim odborima se obistinilo i niko nema pravo da bude protiv projekata koje su kandidirali građani i za koje su prikupljena zajednička sredstva koja prelaze milion konvertibilnih maraka", rekao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem radova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije