Investicije / PROJEKTI

U Cazinu se proizvode dezinfekcijski tuneli: Prvi tunel od srijede u funkciji

Bude li sve teklo po planu prvi dezinfekcijski tunel trebao bi biti u upotrebi već od srijede.

31.03.2020. 12:37 / Izvor: Akta.ba

Cazin će u narednih dva dana dobiti tunel za dezinfekciju ljudi koji će se nalaziti u centru grada, a dobra vijest je i to da se ovaj tunel počinje proizvoditi upravo u našem gradu. Firmu HH Inox, koja privodi kraju instalaciju prvog dezinfekcijskog tunela, danas je obišao gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

"Ovo je izuzetno dobar primjer jer se radi o projektu koji unapređuje zdravstvenu zaštitu građana, koja nam je u ovom trenutku glavni prioritet, ali je svakako i vrijedan iskorak za domaću privredu koju takođe, nastojimo sačuvati. Firma HH Inox je krenula s proizvodnjom dezinfekcijskog tunela s nastojanjem da zadrže radnike i proizvodnju i Grad je odmah iskazao interes za njihov prvi proizvod. U narednom periodu, naša domaća firma će imati proizvod koji može ponuditi svojoj bližoj i daljoj okolini, a mi smo sretni što ga nećemo morati uvoziti", istaknuo je gradonačelnik.

Po riječima Hasiba Hasanagića, direktora i vlasnika firme HH Inox, najnoviji proizvod u asortimanu ove firme ima samo jednu ambiciju, a to je pružiti podršku zajednici u sadašnjim okolnostima i očuvati radna mjesta za svojih 35 radnika.

Dezinfekcijski tunel predstavlja čvrstu instalaciju s mehanizmom koji u vidu spreja ispušta dezinfekcijsko sredstvo na osobu koja stoji na podlozi koja je takođe, dio procesa dezinfekcije. Poslovođa firme HH Inox, Osman Gazibara o proizvodu kaže: "U pitanju je čvrsti dio koji dezinficira obuću i kružni sistem od 16 prskalica za dezinfekciju odjeće odnosno cijele osobe. Fotosenzitivna aktivacija je uključena i sve skupa predstavlja jedan koristan i efikasan sistem koji će sigurno dati pozitivne efekte.“

Bude li sve teklo po planu prvi dezinfekcijski tunel trebao bi biti u upotrebi već od srijede, a HH Inox već prima narudžbe za nove koji mogu biti instalirani na svim ključnim i pozicijama koje su od značaja za sprečavanje širenja zaraze.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije