U drugoj polovini maja počinje izgradnja zgrade za mlade u Goraždu

02.05.2014. 08:50 / Izvor: eKapija.ba
U drugoj polovini maja počinje izgradnja zgrade za mlade u Goraždu

Skupština BPK Goražde je premijeru BPK Goražde dala saglasnost za potpisivanje ugovora o izvođenju grubih građevinskih radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta Lamela H2- Zgrada za mlade u Goraždu.

U cilju obezbjeđenja finansijskih sredstava za izgradnju stambeno-poslovnog objekta „Lamela H2- zgrada za mlade“ u Goraždu, Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline – Kantonalni stambeni fond Bosansko-podrinjskog kantona Goražde uputio je poziv svim bankama  koje na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde imaju otvorene filijale za dostavljanje ponuda sa uslovima odobravanja do 38 kreditnih plasmana potencijalnim kupcima stanova u stambeno-poslovnom objektu „Lamela H2-zgrada za mlade“ .

Na ovaj poziv, ponude je dostavilo 5 banaka sa uslovima odobravanja traženih kreditnih plasmana.

Analizirajući dostavljene ponude, sa posebnim akcentom na kamatnu stopu i period otplate, došlo se do zaključka da su dvije banke (ZIRAAT BANK i NLB BANKA)  dostavile približno jednake ponude, te su iste u tom trenutku ocijenjene kao najpovoljnije i njima je upućen usmeni poziv na pregovore, a s ciljem postizanja još boljih uslova za buduće kupce stanova.

Pozivu se odazvala samo Ziraat banka, filijala u Goraždu, te su tom prilikom ponuđeni još bolji uslovi za odobravanje kredita, što je rezultiralo prihvatanjam ponude te banke.

Ponuda podrazumijeva odobravanje do 38 stambenih kredita sa :

  • fiksnom kamatnom stopom od 5,90%,
  • rokom otpolate do 20 godina,
  • odobreni iznos kredita do 200.000 KM
  • greis periodom do 6 mjeseci,
  • hipoteka na stan koji se kupuje,
  • odobravanje kredita za opremanje stana i veći broj drugih pogodnosti.

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je na sjednici održanoj 29.04.2014 godine, premijeru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dala saglasnost za potpisivanje ugovora o izvođenju grubih građevinskih radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta „Lamela H2- Zgrada za mlade“ u Goraždu.

Potpisivanje ugovora planirano je odmah poslije prvomajskih praznika, a početak radova na izgradnji objekta je planiran u drugoj polovini maja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije