U Drvaru posljednje pripreme za otvaranje pogona tekstilne industrije

27.11.2019. 08:30 / Izvor: RTRS
U Drvaru posljednje pripreme za otvaranje pogona tekstilne industrije

Na sastanku rukovostva opštine sa predstavnicima kompanije iz Vranja dogovoreni su tehnički i završni detalji.

U Drvaru su u toku posljednje pripreme za otvaranje pogona Јumka. Na današnjem sastanku rukovostva opštine sa predstavnicima kompanije iz Vranja dogovoreni su tehnički i završni detalji, a otvaranje pogona očekuje se u drugoj polovini decembra. Drvarčani od ovog projekta mnogo očekuju.

Unutrašnji i spoljašnji radovi na rekonstrukciji hale u kojoj će pogon Јumka biti smješten bliže se kraju. Nakon njihovog završetka, u namjensku prostoriju biće instalirane mašine za proizvodnju konfekcije i trikotaže.

Branislav Trajković,  direktor Јumka ističe da su uslovi idealni za rad i da će za buduće radnike biti dosta posla.

Obaveza Drvara je adaptacija dijela poslovne zone Mlin u kojoj će pogon biti smješten. Dio sredstava, koja su stigla kao pomoć Srbije, biće utrošen u asfaltiranje pristupnog puta ka poslovnoj zoni.

"Danas smo dogovorili detalje neophodne za sam početak proizvodnje, kao što su infrastrukturna pitanja, te priključci na kanalizacionu i vodovodnu mrežu, elektro mrežu, obzirom da je poslovna zona u izgradnji", izjavila je Dušica Runić, načelnica opštine Drvar.

U pogonu Јumka biće zaposleno 100 Drvarčana, većinom žena. Upravo zbog toga, stanovnici ove opštine s nestrpljenjem očekuju njegovo otvaranje. Ističu da je Drvar oduvijek bio industrijski kraj i da, ukoliko u ovom gradu ne bude proizvodnje, kažu, nema ni opstanka na ovim prostorima.

Vrijednost projekta je oko milion maraka, a pogon Јumka u Drvaru sa radom bi trebao da počne 20. decembra. Ovo je dio pomoći koju je Srbija namijenila Drvaru nakon posjete predsjednika Aleksandra Vučića u septembru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije