Investicije / PROJEKTI

U Goraždu položen temeljac za izgradnju stambeno-poslovnog objekta "Lamela H3"

13.03.2018. 08:33 / Izvor: Fena

U prisustvu brojnih zvaničnika Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u Goraždu je jučer položen kamen-temeljac za izgradnju stambeno-poslovnog objekta "Lamela H3", koji će u svom sastavu imati 28 stambenih jedinica.

Vlada BPK Goražde u protekle dvije godine provela je niz aktivnosti kako bi realizovala ovaj projekat u cilju pružanja pomoći mladim ljudima da po veoma povoljnim uvjetima prvi put riješe svoje stambeno pitanje.

Vrijednost investicije je dva miliona konvertibilnih maraka, a procedura odabira korisnika po javnom pozivu je u toku.

"Ovo je jedna dobra praksa i pohvalna aktivnost koja otprilike doprinosi ukupnom ambijentu i svim pozitivnim trendovima koji su prisutni u BPK Goražde. Moram reći da mi kao kanton, uz još jedan mali broj administrativnih jedinica u Federaciji, podržavamo aktivnost nabavke stanova po povoljnijim uvjetima. U ovom slučaju, cijena kvadratnog  metra stana krajnjim korisnicima je 1.025,74 KM a pogodnost je u subvenciji Vlade BPK Goražde u iznosu od 300 KM po jednom metru kvadratnom za sve one korisnike koji će u postupku biti izabrani, odnosno oni koji će zadovoljiti procedure, onako kako je to utvrđeno aktima Skupštine i Vlade", kazao je premijer BPK Emir Oković.

Građevinska firma "Drina" izgradnju objekta bi trebala početi početkom proljeća, a rok za izgradnju je šesnaest mjeseci.

"Sa ovom firmom imamo jako dobra iskustva iz prethodnog perioda. Postupak odabira korisnika je u toku, Komisija koju je imenovalo Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline sačinilo je preliminarnu rang listu korisnika, a potom i drugostepenu komisiju koja će odlučivati po žalbama kako bi smo završili ovaj upravni postupak i donijeli konačnu odluku", istaknuo je ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde Slobodan Janković, saopćeno je iz Službe za informiranje Vlade BPK Goražde.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije