Investicije / URBANIZAM

U Grbavičkoj ulici asfaltiranje i postavljanje rekvizita u dječijem parku

03.12.2020. 15:06 / Izvor: Akta.ba

U okviru rekonstrukcije javnog prostora u ulici Grbavička 18-36 u toku radovi na asfaltiranju saobraćajnice i parkinga, te postavljanju rekvizita u dječijem parku

U okviru uređenja parka i rekonstrukcije saobraćajnih površina u ulici Grbavička 18-36 izvedeni su radovi na asfaltiranju pristupnih pješačkih staza prema stambenim objektima. Postavljena je i javna rasvjeta, završena ugradnja betonskih kocki na unutrašnjoj pješačkoj stazi, kao i sadnja biljnog materijala prema hortikulturnom rješenju.Trenutno se izvode radovi na asfaltiranju saobraćajnice i parkinga, te postavljanju rekvizita u dječijem parku.

Navedeni projekat podrazumijeva potpunu rekonstrukciju javnog prostora u ovom dijelu naselja Grbavica, a obuhvata uređenje parka sa igralištem koje će sadržavati mobilijar za igru djece, zatim uređenje zelenih površina, rekonstrukciju pristupnih saobraćajnica i  izgradnju parking prostora sa oko 40 parking mjesta, kao i rasvjetu cijelog obuhvata.

Ukupna vrijednost navedenog projekta iznosi oko 600.000 KM. Izvođač radova je firma "Mibral" d.o.o Sarajevo.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije