U Industrijskoj zoni "Celpak" počela izgradnja savremene saobraćajnice

20.04.2018. 09:06 / Izvor: SRNA
U Industrijskoj zoni 'Celpak' počela izgradnja savremene saobraćajnice

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković kaže da je ova idustrijska zona Strategijom razvoja grada do 2024. godine predviđena za dalji privredni razvoj.

U Industrijskoj zoni "Celpak" počela je izgradnja savremene saobraćajnice koju sa 760.000 KM zajednički finansiraju Grad Prijedor i Američka agencija za međunarodni razvoj /USAID/.

Riječ je o modernoj saobraćajnici dužine oko 400 metara, koja će omogućiti lakši ulaz i izlaz iz Industrijske zone "Celpak" i skratiti transportni put preduzećima.

Direktor Misije USAID-a u BiH Piter Dafi rekao je novinarima na lokalitetu izgradnje saobraćajnice da je cilj ovog projekta da se poboljšaju uslovi za razvoj privatnog biznisa na ovom području.

"Cilj nam je da obezbijedimo infrastrukturu, da se firme šire i rastu, da otvaraju nova radna mjesta, a ova saobraćajnica će omogućiti upravo da se još firmi useli u ovu industrijsku zonu", naveo je Dafi.

On je istakao da je upoznat da je, zahvaljujući firmama koje već rade u ovoj industrijskoj zoni, otvoreno 120 radnih mjesta, te da će nakon useljenja ostalih firmi biti otvoreno još 400 radnih mjesta.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković kaže da je ova idustrijska zona Strategijom razvoja grada do 2024. godine predviđena za dalji privredni razvoj.

"Najveći značaj takozvane `ceste 105` je u obezbjeđivanju infrastrukture za sve potencijalne ulagače, među kojima je već izvjestan dolazak slovenačkog `Kolektora`, a njome će biti omogućen pristup infrastrukturi - struji, vodi, kanalizaciji, rasvjeti i svemu što je potrebno jednom investitoru", naveo je Đaković.

Ova saobraćajnica će se pružati od zgrade Poslovnog centra, kroz Industrijsku zonu, do saobraćajnice koja prolazi pored Metalne industrije, a imaće pješačku zonu, trotoare, uličnu LED rasvjetu i biće urađena po najvišim standardima.

Iz gradskog budžeta za izgradnju saobraćajnice biće obezbijeđeno oko 345.000 KM, dok će ostatak obezbijediti USAID preko implementatora projekta CRS-a.

Izvođač radova je preduzeće "Prijedorputevi", a rok za završetak radova je kraj juna. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije