U Kaknju završena prva faza obnove kino-sale Doma kulture

02.04.2013. 15:55 / Izvor: eKapija.ba
U Kaknju završena prva faza obnove kino-sale Doma kulture

U Kaknju da je krajem marta završena prva faza obnove Doma kulture, a radove izvela je firma "Zanat" d.o.o. Kakanj.

U Kaknju da je krajem marta završena prva faza obnove Doma kulture. Podsjećamo, poslije čišćenja objekta pristupilo se armiračko-betonskim radovima, te su urađena dodatna temeljenja, novi statički stubovi, produženi postojeći stubovi, betoniran novi vijenac na cijelom objektu, te postavljeni ankeri – držači novog  metalnog  krova.

Ove radove izvela je firma "Zanat" d.o.o. Kakanj, a ankere je izradio "Rudstroj" Kakanj čiji su stručnjaci, zajedno sa izvođačem radova i geometrima, iste postavili na odgovarajuća mjesta. Nadzor nad radovima vršio je Zavod za planiranje i izgradnju grada.

Osim ovih radova, izvršeno je proširenje pozornice, izrađene su stepenice iz sale sa dvije strane za pozornicu, demontirana je instalacija  za klimatizaciju, te srušena ekspanziona kućica na krovu radi smanjenja opterećenja krova.

Poslije završenih radova na krovu, izvršena je sanacija ravnog dijela krova i  postavljanje zaštite od  bitumena.

Svi radovi su urađeni po projektu Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Radove je finansirala  Holandska kraljevska fondacija "Princ Klaus" u iznosu  od 35.000 eura.

"Zadovoljni smo urađenim, uglavnom je sve išlo prema planu, sada je sve spremno za sljedeću fazu, a to je izrada i montaža metalnog rešetkastog krova, a koliko znam ti su poslovi već u fazi pripreme. Općinski načelnik preko Zavoda za izgradnju grada već priprema i druge projekte (klima, grijanje, unutarnje uređenje...),  a naša Ustanova stoji na raspolaganju sa svim svojim kapacitetom, te se nadamo da će se ostvariti ambiciozni  planovi da ove godine Dom kulture ponovo otvori svoja vrata za korisnike i posjetioce", rekao je Izet Fejzović, direktor Javne ustanove za kulturu i obrazovanje Kakanj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije