U Kalesiji potpisana tri ugovora vrijedna 232.359 KM

18.01.2018. 13:28 / Izvor: Akta.ba
U Kalesiji potpisana tri ugovora vrijedna 232.359 KM

Prema riječima direktora "Izgradnja" Teočak Hajrudina Imširovića radovi će početi čim dozvole vremenski uslovi.

Općinski načelnik Sead Džafić danas je sa direktorom firme „Izgradnja“ iz Teočaka Hajrudinom Imširovićem potpisao tri ugovora ukupne vrijednosti 232.359 KM.

Riječ je o ugovorima „Unapređenje uslova razvoja proizvodno-poslovne zone Kalesija grad, Ćetenište i Kalesijsko polje (izgradnja saobraćajnica i odvodnja otpadnih voda)“ vrijednosti 146.481 KM, „Sanacija lokalnog puta i dijela uticajnog klizišta u naselju Jajići II faza“ vrijednosti 65.520 KM, „Asfaltiranje lokalnih puteva (MZ Gojčin)“ vrijednosti 20.358 KM.

Kada je u pitanju uređenje industrijske zone, izvođač ima rok od 45 dana od dana uvođenja u posao da sve to završi, a ostala dva projekta su 30 i 15 dana, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je kazao i da će projekti asfaltiranje u Gojčinu i uređenje klizišta u Jajićima pomoći stanovništvu ovih naselja.

Načelnik je kazao da će uređenje industrijskih zona uveliko pomoći budućim privrednicima koji žele investirati na području naše općine jer će dobiti uređene zone, gdje će imati sve potrebne priključke.

Prema riječima direktora “Izgradnja” Teočak Hajrudina Imširovića radovi će početi čim dozvole vremenski uslovi, a sve će biti urađeno kako je predvidjela tenderska dokumentacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije