U Ljubuškom počinje rekonstrukcija kina: Prvi filmovi početkom 2017.

05.08.2016. 09:38 / Izvor: Večernji List
U Ljubuškom počinje rekonstrukcija kina: Prvi filmovi početkom 2017.

U prvoj fazi radova, koja počinje krajem kolovoza, u rekonstrukciju objekta bit će uloženo više od 250.000 KM.

Od početka iduće godine Ljubušaci više neće morati prelaziti desetke kilometara kako bi pogledali kazališnu predstavu ili film u kinu. U samom središtu općine dobit će Kulturni centar s modernom kinodvoranom. Naime, ovih dana raspisan je natječaj za rekonstrukciju zgrade Kulturnog centra Ljubuški u sklopu koje će se nalaziti kinodvorana, manja galerija, garderoba za kazališne predstave...

VANJSKI RADOVI

Zgrada se nalazi u samom središtu općine te je u prilično devastiranom stanju, zbog čega će u rekonstrukciju biti uloženo više od 300.000 KM. Početak prve faze radova očekuje se krajem kolovoza, a zgrada bi trebala biti stavljena u funkciju početkom iduće godine. Investitori projekta su Javno poduzeće Parkovi d.o.o. Ljubuški i Općina Ljubuški. Prema informacijama iz JP Parkovi d.o.o. Ljubuški, prva faza radova na rekonstrukciji zgrade Kulturnog centra Ljubuški iznosit će 250.000 KM plus PDV.

"Ova faza podrazumijeva radove na vanjskom dijelu zgrade (fasada, otvori...), dio unutarnjih radova te uređenje okoliša koji se nalazi u sklopu centra", navode iz JP Parkovi d.o.o. Ljubuški. Budući da se zgrada nalazi u samom središtu općine, velika pozornost posvećena je njezinu vanjskom izgledu. Tako će pročelje zgrade biti napravljeno od stakla i kamena, u što će biti uloženo oko 100.000 KM. Prva faza radova, među ostalim, uključuje i probijanje novih vrata, odnosno ulaza u zgradu Kulturnog centra Ljubuški, sanaciju krova, izrađu montažne čelične konstrukcije galerije iznad ulaznog predvorja, izradu garderobe iza pozornice, izgradnju stubišta, keramičarske, kamenorezačke i limarske radove. U ovoj fazi radova bit će uređen i parter zgrade te su planirani radovi podizanja postojećeg asfaltnog nogostupa, parkirališta i pješačke staze s bočne strane.

Kulturnog centra, na čijem će se mjestu ubuduće nalaziti moderna šetnica. Nakon završetka ovih radova slijedi druga faza koja uključuje opremanje dvorane. Inače, prema projektnom rješenju, kinodvorana će imati oko 180 sjedećih mjesta.

KULTURNI SADRŽAJI

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić ističe kako će se završetkom ovog objekta uvelike obogatiti kulturni sadržaji ove općine. Naglašava kako potreba za Kulturnim centrom u Ljubuškom postoji odavno, ali da iz financijskih razloga ranije nisu postojali uvjeti za realizaciju ovog projekta.

"Kulturni centar će biti smješten u objektu u samom središtu. Potrebu za kinom u proteklom razdoblju najviše su naglašavali mladi iz ove općine i mislim kako ćemo rekonstrukcijom ovog objekta uspjeti riješiti problem nedostatka odgovarajućeg prostora za kulturne skupove", kazao je Barbarić. Ističe kako završetak radova očekuje početkom 2017. godine te da je objekt Kulturnog centra Ljubuški, u sklopu kojeg se nalazi i ki-nodvorana, dan na upravljanje JP Parkovi d.o.o. Ljubuški. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije