Investicije / URBANIZAM

U Loparama se gradi auto-kamp na 13.000 metara kvadratnih

31.08.2018. 09:03 / Izvor: SRNA

Izgradnja auto-kampa na površini od 13.000 metara kvadratnih u naselju Mačkovac kod Lopara, počela je danas i trajaće do proljeća naredne godine, u šta će biti uloženo 125.000 KM, rekao je načelnik ove opštine Rado Savić.

On je naglasio da će ukupan projekat koštati 175.000 KM od čega će opština Lopare izdvojiti 150.000 KM, a Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske 25.000 KM i precizirao da će 125.000 KM biti uloženo u izgradnju auto-kampa, a 50.000 KM za novi asfaltni put koji vodi ka kampu i proširenje mosta na rijeci Gnjici.

"Auto-kamp se nalazi pored rijeke Gnjice u neposrednoj blizini Lopara, a pruža i mogućnost za rekreativne aktivnosti, vožnju bicikala, pješačenje i druge sadržaje", rekao je Savić novinarima.

Šef kabineta načelnika Lopara Mladen Arsenović rekao je da auto-kamp ima poseban segment turizma koji zahtijeva osnovnu turističku infrastrukturu.

"Ovaj kamp će poslužiti kao odskočna daska za ostale turističke sadržaje koje Lopare mogu da ponude", rekao je Arsenović.

On je napomenuo da se majevički kraj nalazi na raskrsnici važnih puteva.

"Upravo zbog položaja, kamp će koristiti kao prolazni i tu će se turisti zadržavati nekoliko dana", rekao je Arsenović.

Arsenović je najavio da je projektom predviđena i izgradnja bine za održavanje koncerata i ostalih manifestacija na otvorenom, a time će ponuda ovog kampa biti raznolika.

"Ideja za izgradnju kampa je došla od mnogih upita naših prijatelja iz Slovenije, Njemačke, Švajcarske, Holandije i drugih gdje je tradicija kampovanja neizbježan dio kulture, a kampovanje u konstantnoj ekspanziji", rekao je Arsenović. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije