U martu početak izgradnje banjsko-turističkog kompleksa "Terme-Kakmuž"

10.02.2017. 08:04 / Izvor: SRNA
U martu početak izgradnje banjsko-turističkog kompleksa 'Terme-Kakmuž'

Jović očekuje da će izgradnja banjsko-turističkog kompleksa "Terme-Kakmuž" biti završena zaključno sa 2019. godinom.

U Petrovu je jučer predstavljeno idejno rješenje banjsko-turističkog kompleksa "Terme-Kakmuž", čija će izgradnja početi u martu, a čiji je projektovani iznos 3.500.000 eura.  

Pomoćnik ministra za trgovinu i turizma Dalibor Panić istakao je da je riječ o značajnom i zajedničkom projektu Vlade Republike Srpske i opštine Petrovo koji su prepoznali značajnog investitora, "Milojević Gilje-gas" iz Ćuprije, kojem je dodijeljena postojeća neperspektivna imovina.

Panić je izrazio nadu da će projekat brzo zaživjeti.

Direktor kompanije "Milojević Gilje-gas" Slaviša Jović očekuje da će izgradnja banjsko-turističkog kompleksa "Terme-Kakmuž" biti završena zaključno sa 2019. godinom.

On je naveo da će kompleks, između ostalog, obuhvatiti tri spoljašnja i četiri unutrašnja bazena sa termo-mineralnom vodom, 60 soba, sedam apartmana, 140 ležaja, restoran, svečanu salu smještajnog kapaciteta oko 700 gostiju, kongresne sale, kao i izdvojeni zdravstveni centar.

Jović kaže da su, ako se bude išlo dalje sa ovim projektom, predviđeni i zatvoreni i otvoreni sportski tereni, pa čak i plastenici, da se plasira zdrava hrana u njihovim restoranima, a ta investicija bi bila veća od pet miliona evra.

On kaže da su ciljna grupa i domaći i strani gosti.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković istakao je da je riječ o najznačajnijem projektu u ovoj lokalnoj zajednici u posljednjih 10 godina.

"Opština i Vlada učinili su maksimalne napore u rješavanju problema koji su kočili početak gradnje", rekao je Petković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije