U Mostaru počinje izgradnja vakufskog poslovnog centra Bazar

02.12.2014. 09:21 / Izvor: eKapija.ba
U Mostaru počinje izgradnja vakufskog poslovnog centra Bazar

Vakufska direkcija, Medžlis IZ Mostar i firma Qablal Al-gurub iz Saudijske Arabije potpisali su sporazum o zajedničkoj investiciji čiji je cilj izgradnja na vakufskoj parceli vakufskog poslovnog objekta Bazar u Mostar.

Vakufska direkcija, Medžlis IZ Mostar i firma Qablal Al-gurub iz Saudijske Arabije potpisali su sporazum o zajedničkoj investiciji čiji je cilj izgradnja na vakufskoj parceli vakufskog poslovnog objekta Bazar u Mostar, prenosi portal Akos.ba.

Potpisivanjem ovog Sporazuma obezbjeđena su novčana sredstva za realizaciju ovog projekta, odnosno izgradnju još jednog u nizu vakufskih poslovnih centara u BiH.

Medžlis IZ Mostar i Vakufska direkcija će već od naredne sedmice krenuti sa implementacijom projekta. Ukupna vrijednost investicije je 1 milion KM i bit će u potpunosti finansirana od strane Qablal Al-gurub iz Saudijske Arabije. Vakufska direkcija zajedno sa medžlisima na terenu nastavlja sa projektima koji za cilj imaju unapređenje vakufske imovine i koji doprinose povećanju vakufskih prihoda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije