U narednim danima potpisivanje ugovora o izgradnji HE "Dabar"

19.01.2021. 08:10 / Izvor: Akta.ba
U narednim danima potpisivanje ugovora o izgradnji HE 'Dabar'

Višković je kineskog ambasadora zamolio da pomogne Vladi Republike Srpske u vezi sa nabavkom ove vakcine, ističe se u saopštenju.

​Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je jučer telefonski sa ambasadorom Narodne Republike Kine u BiH Ji Pingom o projektima u energetskom sektoru, sa posebnim osvrtom na finansiranje i izgradnju Hidroelektrane Dabar.

Predsjednik Vlade i ambasador Kine u BiH konstatovali su da će u narednih nekoliko dana biti potpisan ugovor o izgradnji HE Dabar, te početi realizacija jednog od najvažnijih projekata u oblasti energetike u Republici Srpskoj.

Sagovornici su naglasili da su se stekli uslovi za otklanjanje svih dosadašnjih prepreka po pitanju realizacije ovog važnog projekta.

Tokom sastanka razgovarano je i o mogućnosti nabavke vakcine protiv virusa korona kineskog proizvođača, a za potrebe vakcinisanja stanovništva u Republici Srpskoj.

Predsjednik Vlade Radovan Višković zamolio je ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Ji Pinga da pomogne Vladi Republike Srpske u vezi sa nabavkom ove vakcine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije