U naselju Bojnik gradi se sportsko igralište

09.10.2018. 13:27 / Izvor: Akta.ba
U naselju Bojnik gradi se sportsko igralište

Na području mjesne zajednice "Dobroševići“ u naselju Bojnik, u toku je izgradnja sportskog igrališta.

Na području mjesne zajednice "Dobroševići“ u naselju Bojnik, u toku je izgradnja sportskog igrališta za čiju je izgradnju iz općinskog budžeta osigurano 82.472 konvertibilne marke.

Obzirom da se radi o najvećoj mjesnoj zajednici po teritoriji, koja nema niti jedno igralište, Općina je u proteklom periodu na zahtjev stanovnika naselja Bojnik otkupila zemljište za potrebe izgradnje sportskog i dječijeg igrališta, koje je koštalo 137.000 konvertibilnih maraka.

U prvoj fazi bit će izgrađeno sportsko igralište sa terenom za košarku i mali nogomet i tribinama, a nakon što bude završeno, pristupit će se pripremama i izgradnji dječijeg igrališta, tako da će stanovnici ovog gusto naseljenog područja po prvi put dobiti sportske sadržaje koji su im nedostajali.

Prema riječima šefa gradilišta Seje Đuguma, trenutno se izvode zemljani i armirano - betonski radovi, nakon čega će se raditi priprema za betonsku plohu, zatim postavljanje ograde oko igrališta, te asfalterski radovi i postavljanje mobilijara za igralište.

Općina Novi Grad kontinuirano radi na izgradnji sportskih i dječijih igrališta i nastoji obezbijediti što više prostora za najmlađe stanovnike općine. Sva novoizgrađena igrališta su ograđena i opremljena modernim mobilijarom. U ovoj godini na području Novog Grada izgrađeno je sportsko igralište u ulici Hekim Oglu ali-paše u Boljakovom Potoku, a planirana je i izgradnja igrališta u naselju Vitkovac.

Pored toga, kontinuirano se radi i rekonstrukcija dotrajalih sportskih igrališta. Za tu svrhu budžetom Općine planirano je 149.000 KM, a u narednom periodu radit će se rekonstrukcija igrališta u ulicama Grada Kalgarija, Trg Sabora bosanskog, ulici Nurije Pozderca, Antuna Branka Šimića, Nerkeza Smailagića i u ulici Salke Lagumdžije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije