U Neumu završen projekt vodoopskrbe vrijedan 2,5 mil. KM

15.07.2019. 14:16 / Izvor: Akta.ba
U Neumu završen projekt vodoopskrbe vrijedan 2,5 mil. KM

Projekt je između ostalog i dokaz izvrsne suradnje s Republikom Hrvatskom i sa susjednim općinama u Republici Hrvatskoj.

Projekt Sanacija dijela tlačnog vodopskrbnog cjevovoda CS Kozarica-VS Hutovo u dužini 6440 m,  trase koja je dio presječenog vodoopskrbnog sustava Gabela-Dubrovačko primorje-Neum, završen je ovog tjedna puštanjem u pogon nove dionice cjevovoda.

J.P.“Komunalno Neum“ d.o.o. Neum provelo je projekt rekonstrukcije najkritičnijeg dijela Regionalnog vodoopskrbnog sustava Gabela-Hutovo-Neum vrijedan 2.500.000,00 KM. Najveći projekt u sektoru vodoopskrbe od osnivanja poduzeća financiran je grant sredstvima Republike Hrvatske, preko institucije Hrvatskih voda, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ  kao i kreditnim sredstvima J.P.“Komunalno Neum“ d.o.o. Neum.

Cilj projekta kontinuirana je i sigurna opskrba vodom grada Neuma, dijela općine Dubrovačko primorje u Republici Hrvatskoj, zaleđa općine Neum te općine Ravno koji se opskrbljuju vodom iz postojećeg Regionalnog vodovoda Gabela-Hutovo-Neum.

„Izuzetna je važnost provedbe projekta i okončanja radova pred samu ljetnu turističku sezonu 2019. Projekt će doprinijeti sigurnijoj vodoopskrbi koja je zbog iznimne dotrajalosti cjevovoda bila upitna zadnjih par godina“, kažu iz J.P.“Komunalno „Neum“ d.o.o.

Projekt je između ostalog i dokaz izvrsne suradnje s Republikom Hrvatskom i sa susjednim općinama u Republici Hrvatskoj i kao takav rezultat je prepoznavanja jako velike važnosti i potrebe ulaganja u sustave presječene državnom granicom, u ovom slučaju naročito specifičnog sustava Gabela-Hutovo-Neum.

„Voda ne treba poznavati granicu, voda treba ljudima i s jedne i s druge strane granice“, naglasio je direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković na svečanom otvaranju radova na ovom projektu u prosincu 2018.godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije