U novom ruhu društveni domovi u Zalužanima i Piskavici

24.04.2020. 08:32 / Izvor: Akta.ba
U novom ruhu društveni domovi u Zalužanima i Piskavici

U okviru obnove i izgradnje društvenih domova, koji je počeo 2017. godine – do sada je već obnovljeno ili izgrađeno više društvenih domova u prigradskim naseljima i selima.

Društveni domovi u Zalužanima i Piskavici u Banjoj Luci, ovih dana dobili su novo ruho, u okviru projekta oživljavanja društvenih sadržaja u prigradskim naseljima i selima.

"Uspješno je okončana obnova oba objekta, čime su udruženja, među njima i lokalna kulturno-umjetnička društva, dobila daleko bolje uslove za rad. Oba objekta su i energetski „utopljena“", potvrdili su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Prema njihovim podacima, na objektu u Zalužanima zamijenjena je kompletna stolarija, te su u potpunosti uređene bina za nastupe i sala za sastanke. Kada je riječ o Piskavici, obnovljen je krov, zamijenjen crijep i spoljašnja stolarija.

Istovremeno, privodi se kraju postupak javne nabavke za izbor izvođača radova za izgradnju novog objekta doma u Gornjoj Piskavici. Procijenjena vrijednost radova, koji bi trebalo uskoro da počnu, je oko 200.000 KM.

U okviru obnove i izgradnje društvenih domova, koji je počeo 2017. godine – do sada je već obnovljeno ili izgrađeno više društvenih domova u prigradskim naseljima i selima. Izgrađeni su, tako, novi društveni domovi u Ljubačevu i Krminama, te Krčmarice (preostala druga faza), a obnovljeni su društveni objekti u Mišinom hanu, Verićima i Debeljacima.

Takođe, kada je riječ o gradnji drugih objekata društvenog sadržaja – u punom jeku su radovi na Petrićevcu gdje se gradi višenamjenski objekat (ambulanta, vrtić i MZ) i na Laušu, gdje će biti smještene mjesna zajednica i policijska stanica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije