U okviru projekta "Razvoj turizma na tri jezera" postavljene drvene info kućice

24.09.2018. 14:20 / Izvor: Akta.ba
U okviru projekta 'Razvoj turizma na tri jezera' postavljene drvene info kućice

Ove aktivnosti se provode uz podršku projekta "Razvoj turizma na tri jezera" kojeg  sufinansira Evropska unija.

U okviru projekta ‘Razvoj turizma na tri jezera’ nabavljene su i postavljene drvene kućice-Info punktovi za partnerske općine Posušje i Prozor-Rama u avgustu/spetembru 2018.

Naime, na lokaciji Tribistova jezera u općini Posušje postavljena  je drvena kućica u nazočnosti predstavnika Općine Posušje i Udruge pčelara’ IVA’ iz Posušja, a u općini Prozor-Rama su dostavljene male drvene kućice u nazočnosti predstavnika Općine Prozor-Rama, a iste će biti postavljene na Ramskom jezeru i na više lokacija u općini.

Za treću partnersku općinu Jablanica, u toku je postavljanje drvene kućice na Jablaničkom jezeru, u Ostrošcu. Planirano je da se u mjesecu oktobru održi svečano otvaranje ovog Info punkta.

Ove drvene kućice će poslužiti kao Info punktovi o turističkoj ponudi  pojedinačnih jezerskih područja, ali i promociji zajedničke turističke ponude, s informacijama o turističkim resursima koje obuhvaćaju tri jezera ( Jablaničko, Ramsko i Tribistovo), uz promotivni materijal. Također drvene kućice će biti u funkciji razvoja outdoor aktivnosti, eko turizma…

Ove aktivnosti se provode uz podršku projekta ‘Razvoj turizma na tri jezera’ kojeg  sufinansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, EU ProLocal“.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije