U okviru projekta "Zeleni ekonomski razvoj" vrši se utopljavanje vrtića u Zenici

22.06.2018. 09:23 / Izvor: Akta.ba
U okviru projekta 'Zeleni ekonomski razvoj' vrši se utopljavanje vrtića u Zenici

Ukupna vrijednost radova je 300.000 KM. Utopljavanjem obdaništa Pinokio bit će osiguran bolji komfor za blizu 150 dječaka i djevojčica.

Uz finansijsku podršku Grada Zenica, Vlade Švedske i Fonda za zaštitu okoliša FBiH, a u okviru UNDP-vog projekta “Zeleni ekonomski razvoj” u toku su građevinski radovi na obdaništu "Pinokio" Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica.

Na objektu u naselju Odmut bit će realizovane mjere energetske efikasnosti: postavljanje termo fasade, zamjena vanjske stolarije, sanacija i termoizolacija krova i unaprjeđenje sistema grijanja koje obuhvata ugradnju moderne toplotne podstanice sa novim pumpama, mjerača utroška toplotne energije i termostatske ventile na postojećim radijatorima.

"Ukupna vrijednost radova je 300.000 KM. Utopljavanjem obdaništa Pinokio bit će osiguran bolji komfor za blizu 150 dječaka i djevojčica, kao i uposlenika naše javne ustanove. Grad Zenica koristi svaku mogućnost da osigura sredstva iz međunarodnih fondova i na taj način poboljša kvalitet života svih naših građana", kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, koji je i potpisnik ugovora za realizaciju ovog projekta.   

UNDP projekt “Zeleni ekonomski razvoj” posvećen je kreiranju uslova za investicije u povećanje energetske efikasnosti javnih objekata kako bi se ostvarile budžetske uštede, povećao broj „zelenih radnih mjesta“, poboljšao komfor za korisnike i reinvestirala ušteđena sredstva što doprinosi privrednom napretku Bosne i Hercegovine i očuvanju okoliša.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije