U Općini Čitluk osam mjesnih zajednica uskoro dobija javnu rasvjetu

14.03.2020. 11:33 / Izvor: Akta.ba
U Općini Čitluk osam mjesnih zajednica uskoro dobija javnu rasvjetu

Općina Čitluk uskoro će u okviru projekta izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete postaviti javnu rasvjetu u dijelovima osam mjesnih zajednica.

Ovih dana započeli su radovi na širenju mreže javne rasvjete na području općine Čitluk.

Općina Čitluk uskoro će u o okviru projekta izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete postaviti javnu rasvjetu u dijelovima osam mjesnih zajednica, što je samo dio projekta za koji je Općina Čitluk krajem 2019. godine provela konkurentski postupak za dostavu ponuda i po završetku postupka odabrala najpovoljnijeg ponuđača.

Nakon provedbe navedene procedure Općina Čitluk potpisala je ugovor sa gospodarskim društvom "Projecta" d.o.o. Mostar, a vrijednost ugovora, koji će se realizirati kroz nekoliko faza, je 500.000,00KM s rokom od dvije godine.

U prvoj fazi realizacije potpisanog ugovora radovi na širenju sustava javne rasvjete bit će obavljeni u dijelovima mjesnih zajednica: Tepčići, Krehin Gradac, Služanj, Čitluk Grad, Međugorje, Bijakovići, Donji Hamzići i Donji Veliki Ograđenik.

Sistem javne rasvjete u proteklom razdoblju već je izgrađen u dijelovima nekih mjesnih zajednica, a planira se graditi i u drugim mjesnim zajednicama, sve u skladu s mogućnostima i planom ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području cijele općine Čitluk.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije