U općini Foča u FBiH počinju radovi na asfaltiranju puta Cvilin-Kožetin

26.07.2018. 13:39 / Izvor: Fena
U općini Foča u FBiH počinju radovi na asfaltiranju puta Cvilin-Kožetin

Realizacija projekta trebala bi početi ubrzo, nakon okončanja tenderske procedure za izbor izvođača radova.

U općini Foča u Federaciji BiH uskoro će biti realizovan projekat asfaltiranja i sanacije putnog pravca Cvilin – Kožetin. Projekt vrijedan 96.000 KM najvećim dijelom finansirat će Federalno ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice, a dio sredstava izdvojit će i Vlada Bosanskopodrinjakog kantona (BPK) Goražde.

Premijer BPK Goražde Emir Oković izjavio je Feni da Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, nastavlja pružati podršku projektima u tom dijelu BiH.

"Federalno ministarstvo ovoga puta odlučilo je podržati aplikaciju Vlade BPK koja je kandidovala projekat sanacije i asfaltiranja putne komunikacije u Općini Foča u Federaciji BiH. Federalno ministarstvo projekat će finansirati sa 70.000 KM dok će kantonalna Vlada izdvojiti 26.000 KM", pojašnjava premijer Oković.  

Prema njegovim riječima, realizacija projekta trebala bi početi ubrzo, nakon okončanja tenderske procedure za izbor izvođača radova.

Načelnik Općine Foča u FBiH Zijad Kunovac naglašava da je projekt od izuzetnog značaja za taj dio BPK Goražde.

"Cilj je povezati dvije lokalne zajednice, općinu  Foča u FBiH i Grad Goražde - naselja na desnoj obali Drine u kojima živi veliki broj povratničkih porodica.  Projekt će u prvoj fazi obuhvatiti dionicu Cvilin – Kožetin, a planiran je nastavak prema Osanici i Sadbi. Kvalitetna infrastruktura preduslov je za kvalitetniji život stanovnika na tom području ali i bolje iskorištavanje poljoprivrednih i turističkih potencijala", kazao je Kunovac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije