U OŠ Sapna u toku realizacija više projekata

04.08.2018. 08:50 / Izvor: Akta.ba
U OŠ Sapna u toku realizacija više projekata

Vrijednost ovog projekta je 20.000,00 KM a finansira se sredstvima humanitarne organizacije World Vision BiH.

Na zgradi centralne OŠ Sapna u toku je realizacija čak četiri odvojena projekta čija ukupna vrijednost iznosi oko 175.000,00 KM. Jučer su počeli radovi na rekonstrukciji tribina na sportskom poligonu te potpornih zidova oko škole. Radove na ovom projektu, čija je vrijednost 22.000,00 KM izvodi sapanjsko preduzeće ADSA a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Tuzlanskog kantona, odnosno iz sredstava kapitalnih ulaganja Ministarstva obrazovanja Tuzlanskog kantona.

Istovremeno se izvode i radovi na rekonstrukciji krova iznad sportske dvorane i djela zgrade osnovne škole. Vrijednost ovog projekta je 20.000,00 KM a finansira se sredstvima humanitarne organizacije World Vision BiH.

Također, ugovoreni su i radovi na projektu rekonstrukcije krova ostatka zgrade OŠ Sapna a sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 13.000,00 KM obezbijeđena su iz budžeta Tuzlanskog kantona.

Trenutno su pri samom kraju radovi na projektu toplifikacije zgrade centralne osnovne škole Sapna. Ovaj projekat, čija je vrijednost oko 120.000,00 KM, finansira INTERREG IPA program prekogranične saradnje Hrvatska – BiH – Crna Gora 2014 – 2020, a posredstvom Vlade Tuzlanskog kantona, implementira se putem Centra za razvoj i podršku (CRP) Tuzla.

Realizaciom ovih projekata učenici i osoblje OŠ Sapna od naredne školske godine će imati mnogo ugodniji ambijent za obavljanje nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije