U planu izgradnja intermodalnog terminala u Doboju

22.08.2019. 17:25 / Izvor: Akta.ba
U planu izgradnja intermodalnog terminala u Doboju

Cilj transportno-logističkog terminala je koncentracija i centralizacija robnih tokova na području terminala.

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić i v.d. direktora Željeznica Republike Srpske Zoran Ilinčić borave u službenoj posjeti Beču, u okviru koje su održani sastanci sa menadžmentom Reil Kargo Austrija (Rail Cargo) o saradnji sa Željeznicama Republike Srpske, te organizovana posjeta intermodalnom terminalu.

Ministarstvo saobraćaja i veza i Željeznice Republike Srpske razmatraju mogućnost formiranja transportnog centra s ciljem intermodalne povezanosti robnih tokova u Republici Srpskoj.

Optimalna lokacija za transportno-logistički centar bio bi Doboj, kao najveće željezničko čvorište u BiH, koje ima odličnu željezničku i drumsku povezanost.

Cilj transportno-logističkog terminala je koncentracija i centralizacija robnih tokova na području terminala u dopremi, otpremi i tranzitu s ciljem postizanja veće efikasnosti postojećeg transportnog rada u oblasti željezničkog transporta u Republici Srpskoj i BiH.

Očekivani efekti su povoljnije cijene transportnih usluga, otvaranje novih tržišta, povećanje obima prevoza Željeznica Republike Srpske, povećanje izvoza domaćih proizvoda, jačanje privrede Republike Srpske i njene konkurentnosti na evropskom tržištu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije