U ponedjeljak početak radova na probijanju tunela Zenica

06.12.2019. 12:57 / Izvor: Akta.ba
U ponedjeljak početak radova na probijanju tunela Zenica

Europska unija sufinancirat će projekt izgradnje dvije poddionice na koridoru 5c (Ponirak - Vraca/tunel Zenica i tunel Zenica - Donja Gračanica) s 31 milijun eura bespovratnih sredstava.

Početka radova na poddionici koridora 5c Ponirak – Vraca, čime će zvanično početi radovi na probijanju sjevernog portala tunela Zenica, bit će obilježen na svečanosti u ponedjeljak, 9. prosinca, u 12 sati na gradilištu tunela Zenica, mjesto Ponirak.

Tom prigodom nazočnima će se obratiti direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, predsjednik FBiH Marinko Čavara, predstavnica EIB-a za BiH Sandrine Friscia, direktorica EBRD-a za infrastrukturu Evrope Susan Goeransson, šef Izaslanstva EU u BiH i specijalni predstavnik EU Johann Sattler, najavili su iz Autocesta FBiH.

Europska unija sufinancirat će projekt izgradnje dvije poddionice na koridoru 5c (Ponirak - Vraca/tunel Zenica i tunel Zenica - Donja Gračanica) s 31 milijun eura bespovratnih sredstava, uz zajam EIB-a, EBRD-a, kao i sredstava koje je osigurala Bosna i Hercegovina.

Izgradnjom tih poddionica bit će omogućen bolji pristup manjim gradovima, poboljšanje bh. turističke rute i unaprjeđenje trgovinskih tokova između zemalja regije što će pozitivno utjecati na ekonomiju Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije