U poslovnoj zoni Ramići niče trening centar za obuku đaka i studenata

09.08.2019. 14:59 / Izvor: Akta.ba
U poslovnoj zoni Ramići niče trening centar za obuku đaka i studenata

U Poslovnoj zoni "Ramići" dogodine će biti formiran trening centar za obuku đaka i studenata.

U namjeri da omogući što bolje uslove za obrazovanje mladih za rad u privredi, koji su sve deficitarniji na tržištu rada, u banjalučkoj Poslovnoj zoni "Ramići" dogodine će biti formiran trening centar za obuku đaka i studenata.

Otvaranjem ovog centra, gradska administracija pojačava napore na obezbjeđivanju potrebnih kadrova na tržištu rada, nakon što je ove godine, sa istim ciljem, pokrenula program opremanja stručnih kabineta srednjih škola.

"Radi se o uspostavljanju sektorskog trening centra za praktičnu nastavu đaka i studenta, ali i za obuku svih zainteresovanih iz više privrednih oblasti", kazao je v.d. načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i starteško planiranje Grada Banja Luka Srđan Mijatović.

Prema njegovim riječima, već su pokrenute aktivnosti na adaptaciji prostora Upravne zgrade u Poslovnoj zoni gdje će i biti smješten trening centar.

"Ovih dana pokrenuta je javna nabavka za izvođenje radova na pokrivanju atrijuma na objektu Upravne zgrade, te ukoliko postupak prođe bez žalbi krajem avgusta trebalo bi da počnu ovi radovi. U međuvremenu, pripremićemo i kandidovati projekat kod međunarodnih i domaćih fondova za dodatnu sanaciju i opremanje ovog prostora kako bi stvorili što kvalitetnije uslove za izvođenje praktične nastave i obuke za sve zainteresovane", rekao je Mijatović.

Poslije opremanja i sanacije, plan je da prostor pod posebnim uslovima bude stavljen na raspolaganje obrazovnim ustanovama i svim drugim koji iskažu interesovanje za ovaj vid obuke. Do sada, dogovoreno je da se u Ramićima obučavaju studenti Šumarskog fakulteta i đaci iz Škole učenika u privredi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije