Investicije / PROJEKTI

U poslovnoj zoni Skele gradi se proizvodni pogon koji će zaposliti 50 ljudi

09.07.2020. 08:31 / Izvor: Akta.ba

Načelnik opštine Brod Ilija Jović i suvlasnik firme ''DM Montaža'' Mika Zečević potpisali su ugovor o dodjeli neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u vlasništvu opštine, radi izgradnje proizvodno poslovnog objekta.

Pomenuto zemljište, površine 4.000 metara kvadratnih, nalazi se u poslovnoj zoni ''Skele'', u ulici Kralja Petra 1. Oslobodioca.

Na ovoj lokaciji biće izgrađen savremeni proizvodno poslovni objekat površine 1.300 metara kvadratnih. Proizvodna hala imaće površinu 1.000 metara kvadratnih, dok će upravna zgrada zauzimati površinu od 300 kvadrata.

Ova značajna investicija u proizvodne pogone omogućena je kroz brojne olakšice koje opština Brod nudi zainteresovanim investitorima, a sve u cilju otvaranja što većeg broja novih radnih mjesta. Jedna od njih je i dodjela zemljišta bez naknade, u zavisnosti od broja novozaposlenih radnika.

Upravo ovom preduzeću opština Brod je dodijelila zemljište bez naknade jer će, na poslovima proizvodnje dijelova za energetska postrojenja, zaposliti novih 50 radnika.

Inače, ova respektibilna brodska firma bavi se poslovima montaže, izrade i remonta energetskih postrojenja. Uspješno posluje na tržištu EU i susjednih zemalja, a trenutno zapošljava oko 75 radnika.

Da podsticajne mjere daju rezultate govori i podatak da opštinska uprava trenutno vrši pregovore sa još dva potencijalna investitora.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije