U Poslovnoj zoni 'Zenica 1' bolji uslovi za izgradnju objekata

Investicije / PROJEKTI

U Poslovnoj zoni "Zenica 1" bolji uslovi za izgradnju objekata

13.11.2019. 08:36 / Izvor: Akta.ba

U Poslovnoj zoni "Zenica 1" je u toku realizacija projekta izgradnje vodovodne i  kanalizacione mreže, faza III i IV. Ugovorena vrijednost radova je 290.761,73 KM i cjelokupan iznos se finansira iz Budžeta Grada Zenica, a izvođač radova je preduzeće "Špic beton" d.o.o. Zenica.

Cilj projekta je podrška razvoju malih i srednjih preduzeća kroz unapređenje infrastrukture na principu poboljšanja pristupa, kapaciteta, kvaliteta i atraktivnosti poslovnih zona u gradu Zenica.

Poseban cilj ovog projekta je  unaprjeđenje komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni "Zenica 1" izgradnjom vodovodne i kanalizacione mreže u dužini od cca 700 metara. Projektom  će se riješiti snabdijevanje vodom i odvodnja otpadnih voda dijela poslovne zone u površini od cca 40.000 m². 

Projekat će za 10 postojećih malih i srednjih preduzeća (korisnika zone, kupaca parcela), stvoriti infrastrukturne uslove za izgradnju objekata i početak poslovnih aktivnosti i nova zapošljavanja. Pored infrastrukturnog uređenja  postojećih parcela, projektom se rješava infrastruktura i na slobodnom građevinskom zemljištu u površini cca 25.000 m², što omogućava formiranje novih parcela i ulazak novih korisnika u zonu, a time i nova zapošljavanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije