U Poslovnu zonu "Jelšingrad" ulazi prvi investitor

09.10.2020. 09:20 / Izvor: Akta.ba
U Poslovnu zonu 'Jelšingrad' ulazi prvi investitor

Preduzeće "N SPORT" d.o.o. Banja Luka kupilo je, putem javne licitacije, parcelu od 3.241 kvadratni metar, po cijeni od 262.000 KM.

Prva parcela u novoj banjalučkoj poslovnoj zoni "Jelšingrad" prodana je juče, u nastojanju da se, poslije već gotovo popunjene zone „Ramići“, novi proizvodni objekti izgrade i u novouspostavljenoj poslovnoj zoni.

Preduzeće „N SPORT“  d.o.o. Banja Luka kupilo je, putem javne licitacije, parcelu od 3.241 kvadratni metar, po cijeni od 262.000 KM.

"Prodajom ove parcele, u novu poslovnu zonu ulazi prvi investitor. Nadamo se da će, u što kraćem roku, početi graditi objekat privredne djelatnosti", kazali su u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje.

Za drugu, veću parcelu od 16.198 kvadrata, koja je takođe bila ponuđena na prodaju, prijavio se  jedan učesnik, pa je komisija licitaciju proglasila neuspjelom.

Kada je riječ o Poslovnoj zoni "Ramići", u planu je njeno proširenje nakon što su kapaciteti zone praktično već popunjeni, gradnjom pogona 15 preduzeća.

U Ramićima, zbog velikog interesa investitora, ostala je slobodna samo još jedna jedna parcela, koja će biti ponuđena na licitaciju. Osim glavne hale, koja je najveća po površini, praktično će postojeći kapacitet zone biti popunjeni zbog čega je u planu dalje širenje zone

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije