U prijedorskoj Omarskoj se gradi sportska dvorana i distributivni centar

29.05.2020. 11:18 / Izvor: Akta.ba
U prijedorskoj Omarskoj se gradi sportska dvorana i distributivni centar

Na području Omarske gradi se i hladnjača, odnosno distributivni centar i hladnjača za voće.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković boravio je jučeru Omarskoj, gdje je obišao gradilište na kojem se gradi nova sportska dvorana.

On je tom prilikom napomenuo da je područje Omarske od velike važnosti za grad Prijedor

"Trenutno se na području Omarske i sela oko Omarske gradi dio vodovoda Crno vrelo koji je regionalni vodovod između gradova Prijedor i Banja Luka , i u toku je izgradnja tercijarne mreže za Omarsku i okolna sela odovoda "Crno vrelo", a evo gradi se i sportska dvorana gdje je prva faza radova u toku i pokrivanje ovog objekta", rekao je Đaković novinarima nakon obilaska gradilišta.

On je dodao da je finansiranje ovog objekta konstruisano tako da je početna sredstva od 488.000 KM dodijelila Vlada Republike Srpske od sredstava koja su donirana od strane Vlade Republike Srbije.
 

"Zahvalan sam na tome i Vladi Republike Srpske i Vladi Srbije, a tome se pridružio i Grad Prijedor sa 91.000 KM ,a to je prije svega renta i građevinsko zemljište za izgradnju ove dvorane", pojasnio je Đaković.

Đaković je obišao i radove na izgradnji i uređenju svlačionica FK "Omarska" za šta je iz budžeta izdvojeno oko 30.000 KM.

" Inače, grad Prijedor je u posljednjih 15 godina pomogao ovom klubu sa oko 300.000 KM. Još 2013.godine smo uložili 10.000 KM , koliko i Vlada RS kada su izgrađene tribine u jednom dijelu, a sada se grade svlačionice i potrebno je još nekih 12.000 KM da se to završi i mi ćemo nastojati da i u tom segmentu pomognemo", rekao je Đaković.

On je naveo da se na području Omarske gradi i hladnjača, odnosno distributivni centar i hladnjača za voće koja je završena u svom konstruktivnom dijelu odnosno njena unutrašnjost i da je u toku rješavanje pitanje snabdijevanja električnom energijom.

Gradonačelnik Đaković je napomenuo da se grad trudi da epidemija ne zaustavi započete poslove, napominjući da je ekonomska situacija veoma složena.

" Grad Prijedor već drugi mjesec ima punjenje budžeta grada oko 50% što je veliki problem za dalje aktivnosti. Mi ćemo uskoro na skupštini tražiti rješenje kako popuniti osnovne praznine u budžetu, a očekujemo određena sredstva i od Vlade RS, prije svega od sredstava MMF-a da ne zaustavimo građevinske cikluse u sezoni koja je počela", istakao je Đaković.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Omarska Željko Romanić izjavio je da radovi na ovim sportskim objektima znači puno za ovu mjesnu zajednicu.

" Mi ovo dugo čekamo i očekujemo i imalo se sluha da se to odrari jer su ovo najbitnije za opstanak omladine i sporta što znači da Omarska nije nepoznata po sportu i dala je puno fudbalera koji su otišli svuda po svijetu po raznim klubovima. Ujedno se zahvaljujem i donatorima , gradonačelniku i svima onima koji su doprinijeli ovome. Evo dobijamo i jednu hladnjaču koja će značiti mnogo za privredu i poljoprivredu ovog kraja", rekao je Romanić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije