U Prijedoru počela izgradnja biznis inkubacionog centra​​

22.07.2017. 08:10 / Izvor: SRNA
U Prijedoru počela izgradnja biznis inkubacionog centra​​

U Prijedoru je jučer zvanično počela rekonstrukcija prostora u Poslovnom centru Prijedor.

U Prijedoru je jučer zvanično počela rekonstrukcija prostora u Poslovnom centru Prijedor, koja se finansira u okviru projekta čiji je cilj poboljšanje poslovnog okruženja na području grada osnivanjem biznis inkubacionog centra za kreativne industrije.

Vođa tima za sprovođenje projekta "Razvojem preduzetničke infrastrukture do boljeg poslovnog okruženja" Zinajda Hošić istakla je na konferenciji za novinare da će u izgradnju biznis inkubacionog centra koji će biti završen do polovine oktobra biti uloženo 133.000 KM. 

Ona je dodala da će se u prvoj fazi otvoriti prostor za zapošljavanje najmanje 30 novih radnika. 

Načelnik prijedorskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Rade Rosić istakao je da Grad Prijedor podržava ovakve projekte posebno u sektorima informacionih tehnologija kojima se stvaraju uslovi za stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta za finansiranje projekata i time novog zapošljavanja.

"U osnovi ovog projekta je formiranje biznis inkubacionog centra za kreativne industrije poput dizajna, programiranja, informacionih tehnologija, arhitekture i video-montaže, koje se smatraju najbrže rastućom granom privrede u svijetu", istakao je Rosić.

Centar će imati 232 metra kvadratna, a projektom je planirana i izrada pravilnika kojim će se definisati načini iznajmljivanja i upotrebe prostora kao i organizacija edukacije za ciljne grupe.

Projekat se realizuje uz sredstva Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj kojim upravlja Investiciono-razvojna banka Republike Srpske. 

Partneri i strane koje finansiraju ovaj mehanizam su Ministarstvo finansija i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, EU i UNDP.

Projekat sprovodi Grad Prijedor, a od pomenutog iznosa učešće donatora je oko 100.000 KM, a ostatak učešće grada Prijedora. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije