U pripremi nova parcela u Poslovnoj zoni "Ramići"

03.01.2020. 09:32 / Izvor: Akta.ba
U pripremi nova parcela u Poslovnoj zoni 'Ramići'

Grad Banja Luka priprema novu atraktivnu parcelu u Poslovnoj zoni Ramići, koju će ponuditi investitorima za izgradnju poslovnih objekata u toj zoni.

Grad Banja Luka priprema novu atraktivnu parcelu u Poslovnoj zoni Ramići, koju će ponuditi investitorima za izgradnju poslovnih objekata u toj zoni.

Ovih dana izabran je izvođač radova za uređenje te parcele, koja će se nalaziti na mjestu sadašnje kotlovnice.

Parcela će imati oko 8.000 metara kvadratnih, a očekuje se da bi već na proljeće mogla biti ponuđena zainteresovanim privrednicima.

U okviru nastavka ulaganja u poslovnu zonu „Ramići“, u planu je izgradnja nedostajuće infrastrukture u cilju uređenja kompletne zone, a sve to kako bi investitori dobili što bolje uslove za rad.

Na ponudi investitorima, u ovoj zoni je i velika proizvodna hala sa pripadajućim zemljištem i elektro-mašinskom opremom, procijenjene vrijednosti oko sedam miliona KM.

U Poslovnoj zoni Ramići trenutno je aktivno 15 investitora koji su u različitim fazama, kako izgradnje vlastitih privrednih objekata, tako i otpočinjanja proizvodnih procesa.

Investitori su u zemljište investirali 4,7 miliona KM, u izgradnju objekata 7,8 miliona KM, a u nabavku opreme 1,2 miliona KM.

Istovremeno, Grad priprema drugu licitaciju za građevinsku parcelu od dva hektara u novoj poslovnoj zoni "Jelšingrad", čija prodaja nije uspjela iz prvog pokušaja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije