U Privrednoj zoni Hadžići gradi se pogon za proizvodnju keksa

16.12.2020. 15:01 / Izvor: Akta.ba

Kompanija je od Općine Hadžići tada kupila dvije lokacije u Privrednoj zoni Hadžići ukupne površine 6.069,00 m2.

U Privrednoj zoni Hadžići počela je izgradnja proizvodnog pogona za proizvodnju keksa, saznaje Akta.ba.

Riječ je o kompaniji Tako d.o.o. Sarajevo koja dugo godina posluje na području Srbije. Glavno sjedište kompanija ima u Prijepolju i bave se proizvodnjom konditorskih proizvoda. 

Podsjećamo da je ova kompanija 2019. godine u saradnji sa Općinom Hadžići potpisala Ugovor o kupoprodaji zemljišta vrijedan 606.900,00 KM.

Kompanija je od Općine Hadžići tada kupila dvije lokacije u Privrednoj zoni Hadžići ukupne površine 6.069,00 m2. Ovo je bio prvi korak ka realizaciji projekta izgradnje i razvoja proizvodnog pogona u sektoru prehrambene industrije.

Direktor kompanije Tako d.o.o. Sarajevo, Benjamin Kasumović tada je kazao da će nova proizvodna hala zahtijevati i nova radna mjesta, te da u prvoj fazi razvoja planiraju zaposliti 100 ljudi, ali da će ovisno od potreba tržišta i daljnjeg razvoja brenda rast i broj zaposlenih.

"U Hadžićima smo pronašli prostor za potrebe projekta koji je kompozicijom i infrastrukturom odgovorio  na sve zahtjeve potrebne  za izgradnju funkcionalne proizvodno-poslovne jedinice", kazao je tada Kasumović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije