Investicije / PROJEKTI

U Program javnih investicija Općine Banovići uvršteno preko stotinu projekata

26.02.2021. 12:46 / Izvor: Akta.ba

Program javnih investicija (PJI) Općine Banovići za period 2021-2023. godine usvojen je od strane Tima za izradu Programa javnih investicija i upućen Općinskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

Program javnih investicija obuhvata preko stotinu odobrenih projekata, koji će u skladu sa programskom orijentacijom, prioritetima i finansijskim mogućnostima bit implementirani na području cijele općine. Riječ je o projektima iz oblasti uređenja putne i komunalne infrastrukture, vodosnabdijevanja, izgradnje infrastrukture za potrebe sportskih, kulturnih, obrazovanih i zdravstvenih ustanova, ali i za sve druge potrebe kojima će se unaprijediti kvalitet života građana Banovića.

Zbog usklađivanje dinamičkog plana implementacije projekata, u vrhu prioriteta za izgradnju bit će projekti koji imaju pripremljenu projektnu dokumentaciju, naglasio je općinski načelnik dr. Bego Gutić.

Posebna pažnja kod implementacije Programa javnih investicija bit će vođena o principima ravnomjernog razvoja svih mjesnih zajednica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije