Investicije / URBANIZAM

U Rosuljama planirana izgradnja stambenog objekta sa pratećim sadržajima

20.05.2020. 12:19 / Izvor: Akta.ba

Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova raspisao je javni poziv za izvođenje radova na izgradnji stambenog objekta kolektivnog stanovanja sa podzemnim garažama, otvorenim javnim parkingom i dječijeg igrališta u naselju Rosulje u Vogošći. Planirana površina izgradnje je cca 4.363,78 m2.

Procijenjena vrijednost javne nabavke bez uključenog PDV-a je 4.100.000,00 KM. Period na koji se zaključuje ugovor i rok za izvođenje radova je 365 radnih dana.

Nakon što je 2018. godine usvojena Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Rosulje“ na lokalitetu uz ulicu 24. juna, stvorili su se uslovi za izgradnju planiranih objekata.

Regulacionm planom je planirana izgradnja osnovne škole sa potrebnim sadržajima, zadržavanje objekta predškolske ustanove/obdaništa, izgradnja stambeno-poslovnog objekta i zadržavanje dva postojeća individualna stambena objekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije