Investicije / PROJEKTI

U Šamcu za dva projekta oko 61.000 KM

02.05.2018. 08:54 / Izvor: SRNA

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fond za povratak BiH i Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH odobrili su 61.125 KM za realizaciju dva projekta u opštini Šamac, rekao je Srni načelnik Službe za lokalno-ekonomski razvoj u opštini Šamac Predrag Nedić.

On je dodao da je riječ o projektima - "Asfaltiranje puta u mjesnoj zajednici Lugovi" u iznosu od 50.000 KM, te "Izgradnja i postavljanje zaštitne ograde kod Crkve u Hrvatskoj Tišini", vrijednosti 11.125 KM.

Nedić je naglasio da će opština Šamac učestvovati sa oko 15.000 KM u projektu asfaltiranja u mjesnoj zajednici Lugovi, kao i u izradi projektne dokumentacije, obezbjeđenju nadzora i obezbjeđenju dozvola.

On je napomenuo da je opštinska Služba za lokalno-ekonomski razvoj tokom 2017. god. po osnovu javnih poziva kandidovala više projekata prema ministarstvima na nivou BiH, Republike Srpske, Federacije BiH i ambasadama u BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije