U Sapni uskoro počinje izgradnja zgrade sa 18 stambenih jedinica

02.10.2019. 08:40 / Izvor: Akta.ba
U Sapni uskoro počinje izgradnja zgrade sa 18 stambenih jedinica

Svečano polaganja kamena temeljca za izgradnju ovog objekta predviđeno je 14. oktobra

U skladu sa Sporazumom za provedbu projekta "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja - CEB II", kojeg je Općina Sapna potpisala sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, a u svrhu trajnog zbrinjavanja raseljenih i osoba u stanju socijalne potrebe koji nemaju riješeno stambeno pitanje, u centralnom dijelu općine Sapna predviđena je gradnja dva stambeno-poslovna objekta od 18 i 9 stanova.

Nakon što je Općina Sapna obezbijedila građevinsku parcelu, projektno-tehničku i urbanističko-građevinsku dokumentaciju, nadležna ministarstva su provela proceduru odabira izvođača radova.

Posao izgradnje prvog od dva stambeno-poslovna objekta sa 18 stambenih jedinica i oko 150 metara kvadratnih poslovnog prostora, čija vrijednost iznosi oko 1.370.000,00 KM, dobilo je građevinsko preduzeće TOM-CAT d.o.o. iz Tuzle, koje je danas uz prisustvo predstavnika Općine Sapna, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, te nadzornog organa, uvedeno u posao.

Svečano polaganja kamena temeljca za izgradnju ovog objekta predviđeno je 14. oktobra ove godine a rok za završetak radova iznosi 12 mjeseci.

Nakon što se obave sve pripremne radnje očekuje se početak gradnje i drugog stambenog objekta sa 9 stambenih jedinica koji će se također graditi u centralnom dijelu naše općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije