U sarajevskom naselju Stup gradi se moderni prodajno-servisni Peugeot centar

14.02.2019. 10:57 / Izvor: Akta.ba
U sarajevskom naselju Stup gradi se moderni prodajno-servisni Peugeot centar
OTVORI GALERIJU

Glavni koncesionar za prodaju Peugeot vozila u BiH, kompanija Blok d.o.o Sarajevo u sarajevskom naselju Stup gradi novi, moderni prodajno-servisni centar.

Glavni koncesionar Peugeot vozila u BiH, kompanija Blok d.o.o Sarajevo, u sarajevskom naselju Stup gradi novi, moderni prodajno-servisni centar.

Auto centar se gradi na površini 2.400 m2, a u njemu će biti smještene sve službe prodaje i postprodaje, zajedno sa upravom i administracijom, potvrdio je ovo za Akta.ba, Danijel Despotović, direktor kompanije.

"Naš novi prodajni centar gradi se po zadnjim standardima Marke i bit će jedan od najmodernijih u regionu. Trenutno se na parceli izvode radovi na izgradnji betonske konstrukcije i hidroizolacije, nakon toga dolazi čelična konstrukcija i zatvaranje objekta", govori Despotović.

Na pitanje o kolikoj investiciji se radi Despotović kaže da je u ovom trenutku to teško za reći jer se cijela izgradnja odvija u nekoliko faza.

Kazao je da se završetak radova očekuje u drugom kvartalu ove godine o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Kada su u pitanju novi planovi razvoja kompanije i brenda Peugeot, Despotović kaže da im je trenutno glavni plan da se brand Peugeot pozicionira u glavnom gradu naše zemlje na mjesto koje zaslužuje.

"Sigurni smo da će ova naša nova investicija učiniti upravo to i na najbolji mogući način predstavljati Peugeot. Plan AC Blok jeste da potpišemo ugovore sa još dva automobilska branda sa kojima pregovaramo, što će dovesti neminovno do novog zapošljavanja kako u prodaji, tako i u postprodaji", rekao je Despotović.

Peugeot u BiH sarađuje sa stotinama klijenata, bilo da su to pravna ili fizička lica. Posljednjih nekoliko godina ostvarili su uspješne saradnje kako sa državnim sektorom tako i sa privatnim kompanijama.

U protekle tri godine kako u segmentu putničkih, tako i lakih komercijalnih vozila povećeli su prodaju za čak 200 posto. Od njihovih putničkih vozila, najveća potražnja, kako kažu vlada za SUV vozilima 2008, 3008 i 5008, te tradicionalno, za još uvijek najtraženijim modelom Peugeot 208.

I.M.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije