U Sarajevu će se graditi novo naselje za mlade

10.04.2019. 07:42 / Izvor: Akta.ba
U Sarajevu će se graditi novo naselje za mlade

Sarajevska Opština Centar želi graditi novo naselje na Koševskom brdu, i o tome će u narednom period provesti anketu među stanovnicima.

Na javnoj tribini o projektu izgradnje naselja na lokalitetu „Zuko Džumhur“ koja je održana 6. marta 2019. godine u prostorijama Mjesne zajednice „Koševsko brdo“ donesen je zaključak da se izvrši anketiranje vlasnika stanova i nosilaca stanarskog prava u obuhvatu navedenog naselja.

U skladu sa donesenim zaključkom, Služba za imovinsko-pravne i geodetske poslove i katastar nekretnina Općine Centar pripremila je anketni upitnik za vlasnike stanova i nosioce stanarskih prava iz 27 stambenih zgrada koliko ih se nalazi u pomenutom obuhvatu. Pitanja iz upitnika se odnose na budući stambeno-poslovni kompleks „Zuko Džumhur“.

Anketiranje građana će započeti u srijedu, 10. aprila 2019. godine i trajati četiri dana u periodu od 10 do 16 sati. Za potrebe anketiranja formirani su timovi koji će obilaziti lokacije, a u slučaju da anketari ne zateknu vlasnike ili nosioce stanarskih prava u stambenim jedinicama, anketni listići će se moći preuzeti u prostorijama Mjesne zajednice „Koševsko brdo“.

Naime, cilj ankete je da se stanari koji se trenutno nalaze u obuhvatu „Zuko Džumhur“ izjasne o projektu izgradnje naselja na lokalitetu „Zuko Džumhur“, kao i o njihovim zahtjevima za privremeno rješenje do okončanja izgradnje naselja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije